Over Divannof

Divannof is een hoveniersbedrijf die een antwoord biedt op elke tuinuitdaging!

Divannof

‘Die van ’n hof ‘ in het Ternats’ dialect, is een dynamisch hoveniersbedrijf sinds 2010. Divannof wordt geleid door twee zaakvoerders: Mathias Giele en Gerrit Janssens.

 

In 2010 hadden deze twee jonge kerels vooral heel wat goesting en energie om met deze zaak te starten. Starten als twee vrienden is niet altijd een evidente keuze, en een aantal jaren later is het nog steeds een succesvolle samenwerking.
Divannof werkt met twee arbeiders in dienstverband en met interims en jobstudenten wanneer nodig.

Mathias en Gerrit hebben een zeer verscheiden achtergrond. Wanneer Gerrit zijn opleiding geschiedenis aan de VUB vervolmaakte , was Mathias al actief op de arbeidsmarkt en was hij van menige klanten de favoriete barman in een dorpscafé. Men zegt wel eens dat bij pot en pint de grootse beslissingen gemaakt worden, ook hier was dit het geval! Gerrit was immers niet van plan om zijn werkleven in te zetten achter een bureautje als historicus en ook Mathias had meer plannen voor de toekomst. Ze schreven zich zelfverzekerd in aan de opleiding Tuinaannemer van Syntra.

Na enkele stages en werkervaringen bij ervaren tuinaannemers én een bezoek aan de startersdag van Unizo, werd al snel de knoop doorgehakt: op 1 juli 2010 was Divannof een feit! Met een Polo’tje en een remorque bouwden ze zeer gestaag op: van elke zaterdag in bijberoep te werken, naar één dag in week, naar twee dagen,… naar uiteindelijk een meer dan voltijdse job voor beiden.

Een nieuwe zaak starten houdt natuurlijk wel wat risico’s in: zal je voldoende klanten hebben? Zal je al het nodige materiaal kunnen aankopen én er toch van kunnen leven? Zal je kunnen voldoen aan de verwachtingen?…
Aangezien ze gestart zijn met enkel op zaterdag te werken, sloegen ze er wel in om hun netwerk zorgvuldig uit te bouwen. Ze kregen bij de start wel wat kansen van familie en vrienden, dit heb je wel nodig. Hun persoonlijk netwerk zorgde ervoor dat ze stelselmatig het klantenbestand konden uitbreiden. Door de mond-aan-mond reclame en de afgewerkte werken kregen ze meer vragen binnen. Vandaag de dag werken ze zowel voor particulieren, tuinarchitecten, architecten als aannemers. Hun stock van de Polo met remorque werd al snel uitgebreid met heel wat ander materiaal.

Divannof wil voor elk werk tevreden klanten, dit door efficiënt aan de slag te gaan, kwaliteit te bieden met oog voor detail en door persoonlijk contact te houden met de klant. Ze hebben zeker de ambitie om nog verder uit te breiden, maar houden hun persoonlijke aanpak en contact voor ogen.

Een dag uit het leven van het Divannof-team: Je mag en kan de hele dag buiten zijn, fysiek actief zijn, toewerken naar een zeer concreet eindresultaat én dan naar huis mogen gaan met de verwonderde en tevreden gezichten van je klanten in het achterhoofd. Dat is toch iets waar iedereen voor wilt tekenen?! Het is een zeer diverse job, elke werf is anders, elke klant is anders en je komt op veel plaatsen. Wij zouden niet meer kunnen veranderen!

Divannof